Fost consilier pe securitate al lui Trump: ‘Există o fraudă electorală masivă în alegerile din România’

Sursa foto: Pinterest

Michael Flynn, general locotenent în retragere din armata SUA și fost consilier al lui Donald Trump pentru securitate naţională, crede că alegerile prezidențiale din România au fost fraudate. Flynn este apropiat și acum de administrația Trump.

„Există o fraudă electorală masivă în alegerile din România, la fel cum a existat o fraudă masivă în alegerile din SUA, în special alegerile TRUCATE din 2020.  Gata cu prostiile.

Știm cu toții asta, opoziția știe asta și globaliștii care încearcă să zdrobească mișcările populiste/naționaliste care nu caută nimic mai mult decât libertatea și suveranitatea pentru națiunile lor respectate știu asta.

Și nu sunt un negaționist al alegerilor, neg faptul că alegerile noastre sunt lipsite de fraude”, a spus Flynn, pe X, când a distribuit un articol despre Elon Musk și David Sacks, ambii consilieri ai Casei Albe, care pun la îndoială alegerile din România

Flynn a fost angajat în armata SUA timp de peste 30 de ani, inclusiv ca director al Defense Intelligence Agency (DIA – Defense Intelligence Agency, agenție de informații și o agenție de sprijin pentru luptă a Departamentului Apărării al Statelor Unite, specializată în informații militare) între 2012 și 2014.

De asemenea, a fost consilier pentru securitate națională. El a fost numit în această funcție de Donald Trump în 2016, dar a demisionat după doar 24 de zile, în februarie 2017, din cauza controverselor legate de conversațiile sale cu ambasadorul rus Serghei Kislyak.

Noua funcție

Preşedintele american Donald Trump l-a numit luni, 18 martie 2025, pe Michael Flynn, fostul său consilier pentru securitate naţională care a contestat rezultatele alegerilor din 2020 şi a promovat teorii ale conspiraţiei, pentru a face parte din consiliul consultativ al Academiei Militare a SUA de la West Point, informează Reuters, conform Agerpres.

Generalul în retragere, care a pledat vinovat de două ori pentru că a minţit FBI-ul, după care a retractat şi a fost graţiat de Trump, a rămas un susţinător loial liderului de la Casa Albă şi a devenit un invitat frecvent în podcasturi de dreapta şi evenimente conservatoare.

Deşi rolurile sunt în mare parte simbolice, numirea îl pune pe Flynn într-o poziţie în care cel puţin poate discuta probleme precum curriculumul, disciplina şi metodele academice la această şcoală militară de elită.

Flynn a fost primul consilier pentru securitate naţională al lui Trump, dar preşedintele l-a concediat după doar 24 de zile pentru că l-a minţit pe vicepreşedintele Mike Pence, după ce a izbucnit controversa legată de contactele fostului general cu ambasadorul rus de atunci, Serghei Kisliak.

În ultimii ani, a devenit un susţinător puternic al mai multor teorii ale conspiraţiei.

„Cu un trecut de retorică antimusulmană, Flynn a devenit o persoană care răspândeşte teorii ale conspiraţiei antidemocratice”, a atras atenţia Southern Poverty Law Center, o organizaţie nonprofit de advocacy pentru drepturi civile.

Contextul alegerilor din România și relația cu SUA

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, miercuri, că Darryl Nirenberg va fi noul ambasador al SUA la Bucureşti.

Președintele ales al României a venit ulterior cu un mesaj de mulțumire pentru liderul de la Washington și a precizat că vrea să colaboreze cu el.

Ambasada SUA la București a transmis marți, 20 mai, primul mesaj după victoria lui Nicușor Dan în alegerile prezidențiale. Mesajul a fost unul sec, fără să conțină felicitări, așa cum au transmis alte state.

De asemenea, preşedintele ales, Nicuşor Dan, a adresat mulţumiri pentru „cuvintele calde şi sprijinul puternic” pe care i le-au transmis mai mulţi senatori americani după alegerea sa în funcţie, subliniind că este nerăbdător să conlucreze cu partea americană pentru consolidarea relaţiilor bilaterale, sprijinirea Ucrainei, stimularea cooperării energetice şi promovarea idealurilor comune în domeniul securităţii şi democraţiei.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: