Odată învestit în funcţie, noul preşedinte, pe lângă vila în care va locui, va avea acces şi la vilele de protocol puse la dispoziţia şefilor de stat. Aceste vile pot fi folosite de şeful statului pentru vacanţe sau întâlniri şi sunt supuse unor norme de securitate ridicate. De-a lungul timpului, au fost modernizate la cererea preşedinţilor şi adaptate nevoilor şi pasiunilor pe care aceştia le au.
Vila de la Neptun a intrat în atenţia opiniei publice, în urma investiţiilor ridicate cerute de fostul preşedinte Klaus Iohannis. Grădina vilei de protocol a fost dotată cu un mini-teren de golf. În jurul lacului din fața Vilei Nufărul, au fost amenajate trei găuri de golf. Reşedinţa de la Neptun a fost construită în perioada comunistă pentru soții Ceaușescu și frecventată după Revoluție de foştii președinți ai României. Vila de la Neptun, numită Nufărul, face parte dintr-un complex cu o suprafață de 134.000 metri pătrați în care se mai află alte cinci vile, Panseluța, Lotus, Trandafirul, Ghiocelul și Ambasador. Acestea erau dotate cu piscină, cinematograf, cramă și adăpost antiaerian, iar vila Nufărul, mai dispunea de o seră cu plante exotice, teren de tenis și de o plajă privată.
Nicuşor Dan va avea acces şi la Vila Lac 3
Nicuşor Dan va avea acces şi la Vila Lac 3, în cartierul Primăverii, unde au locuit foștii preşedinţi Klaus Iohannis şi Traian Băsescu. Deşi Nicuşor Dan nu are o pasiune pentru golf, aşa cum a avut Klaus Iohannis, actualul preşedinte va avea acces şi la această vilă, la un mini-teren de golf cu trei găuri, comandat tot de Klaus Iohannis. Imobilul se impune prin mărime şi stilul românesc. Este aşezată în mijlocul unei păduri cu arbori înalţi şi groşi, la 60 metri de Lacul Floreasca, pe strada Turgheniev.
La dispoziţia noului preşedinte va fi şi vila din Snagov. Această vilă de protocol se află pe malul Lacului, la aproximativ 40 de kilometri de Bucureşti. A fost folosită, iniţial, ca reşedinţă de weekend a familiei Ceauşescu.
Nicuşor Dan îşi va putea petrece timpul liber şi în vilele de protocol pe care statul le are în administrare şi la munte. Locuinţele RAPPS, pe lângă facilităţile menite să le ofere demnitarilor tot confortul, sunt supuse unor norme de securitate ridicate, lucru care le oferă demnitarilor garanţia că activităţile pe care le au sunt ferite de ochii curioşilor.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News