Primăria Sector 6 anunță nou centru dedicat persoanelor cu dizabilități

centru sect 6
Sursa foto: media.pnl.ro

Primăria Sectorului 6 a anunțat construirea unui centru nou dedicat persoanelor cu dizabilități din Sectorul 6.

Prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, va fi ridicat un centru de recuperare neuromotorie, în regim ambulatoriu, pentru adulții cu dizabilități, pe Aleea Danaide nr. 2.

Proiectul a fost votat de Consiliul Local Sector 6.

Centrul „Constantin Brâncuși” va oferi intervenții specializate centrate pe recuperarea neuromotorie, adaptate nevoilor individuale, identificate prin evaluare: kinetoterapie, fizioterapie, mesaj terapeutic, terapie neurofeedback (reabilitare prin stimulare cognitivă asistată de computer).

În plus, persoanele cu dizabilități vor lua parte la activități de terapie ocupațională, dar și ședințe de suport emoțional și consiliere psiho-socio-medicală.

Centrul va fi dotat la standarde europene și va avea și o grădină senzorială, unde pacienții vor putea face terapie prin stimulare auditivă.

Beneficiarii direcți vor fi 90 de adulți cu handicap locomotor sau neuromotor, cu domiciliul în Sectorul 6, care au suferit traumatisme, intervenții chirurgicale, accidente vasculare cerebrale, care au afecțiuni reumatismale sau alte tipuri de afecțiuni ce necesită recuperare fizică.

Acesta va fi gata în 2025, iar investiția se ridică la 6.728.407 lei, din care 3.342.334 lei, fără TVA, sunt eligibili pentru finanțare nerambursabilă prin PNRR, arată media.pnl.ro

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: