Un membru CSM îl atacă pe președintele Nicușor Dan: „A rezolvat Justiția, urmează democrația”

Sursa foto: Nicușor Dan

Suparat ca actualul guvern vrea sa taie din privilegiile magistratilor in ceea ce priveste varsta de pensionare si pensiile speciale, Alin Ene (membru al Consiliului Superior al Magistraturii) s-a apucat sa-si arate si nemultumirile politice intr-o postare pe Facebook.

A inceput pe rand sa se planga ca magistratii au multe responsabilitati, plus victimizarea ca nu pot sa faca afaceri, de parca aceste restrictii nu sunt cunoscute de la intrarea in magistratura.

Postarea trece apoi la „eroismul” magistratilor care apara echilibrul statului si care, prin urmare, trebuie rasplatit prin pensiile speciale care oricum fac doar o gaura „nesemnificativa” la bugetul de stat.

Insa, finalul postarii proletare a lui Alin Ene este unul politic, fapt interzis de CSM. Alin Ene crede ca regimul presedintelui Nicusor Dan va „rezolva” si democratia.

Iar personajul politic atacat de membrul CSM este Nicusor Dan, asta fara sa-i scrie numele.

„Altfel, bine ca ne-am bucurat de marea victorie a candidatului pro-european, democratic si interesat de bunul mers al justitiei. In numai cateva saptamani, justitia e ca si rezolvata, ceea ce era si de asteptat, ca doar a fost prezentata ca o prioritate. Tineti aproape, urmeaza democratia”, scrie Alin Ene cu referire clara la presedintele Romaniei.

Postarea lui Alin Ene incepe cu victimizarea, prin care magistratul este pus ca garantul statului de drept din Romania.

„Stim cu totii deja ca tema pensiilor magistratilor si a statutului acestora este una recurenta, scoasa la mezat la fiecare ciclu electoral sau ori de cate ori trebuie evitate alte subiecte fierbinti. Sigur ca tehnica este una foarte buna, din punct de vedere al incercarii de manipulare a opiniei publice. Ce conteaza independenta justitiei? Ce conteaza statul de drept ori statutul magistratului?”, se intreaba retoric acesta.

Alin Ene sustine ca pensiile speciale sau de serviciu, cum e denumirea tehnica, sunt acceptate si de Comisia Europeana, ba nici nu produc mari pagube la sistemul public.

„Este modificarea varstei de pensionare a magistratilor necesara pentru atingerea jaloanelor din PNRR? NU! Reforma pensiilor de serviciu ale magistratilor a fost efectuata in 2023 si acceptata de Comisia Europeana”, intreaba si raspunde tot Alin Ene in postarea de pe Facebook.

„Ce economii se fac la bugetul de stat? Nesemnificate!”, isi repeta strategia de a intreba si raspunde singur Alin Ene. Acesta mai sugereaza ca 1.000 de magistrati din 5.000 ar parasi sistemul daca se elimina pensionarea anticipata si pensiile speciale.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: