VIDEO. „Golden Gate de România” se deșurubează. Imagini de pe podul de la Brăila, la nici două luni de la inaugurare

pod-braila

Inaugurat în urmă cu o lună jumătate, podul peste Dunăre de la Brăila, Golden Gate de România se deșurubează. Într-o filmare apărută pe internet se vede cum șuruburile care susțin parapetele de pe margine sunt puse de formă, iar altele sunt slăbite, încât se deșurubează imediat.

Locuitorii din Brăila au observat că șuruburile care susțin parapetele de pe marginea podului sunt puse de formă. Imaginile au devenit virale în mediul online.

„Ce ai făcut, mă, nene, mă? Aoleu, altul! Tot podul așa este. Câte un șurub, și ăla nepus. Totul, nimic nu-i strâns aici la pod. Gaură. Ia uite, aici iese șurubul. Aici nu are. Ăsta iese, ăsta iese…”, spun oamenii.

Reprezentanții CNAIR spune că este vorba de neglijență și nu există niciun risc ca podul să se prăbușească.

„Pentru că, în mod normal, când sunt șuruburi, le iei dintr-un capăt și le strângi pe rând, pe fiecare. Probabil că au avut mai multe echipe. Echipele nu au fost împărțite pe sectoare, cum trebuie, și au omis, efectiv, să strângă anumite șuruburi. Să ia măsuri pentru a strânge aceste șuruburi. Nu există niciun risc ca podul să se prăbușească”, a declarat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, pentru Digi 24.

Pe podul peste Dunăre au apărut și numeroase denivelări în asfalt. Din imaginile filmate recent de un șofer se observă că betonul de la intrarea pe pod este cu denivelări, iar de la o zi la alta asfaltul cedează tot mai mult.

Un șofer a filmat cum asfaltul s-a lăsat atât de tare încât încape un bocanc. „Domnul Pistol, nu vă dați încă demisia? Ia uitați ce e aici, pe podul de la Brăila”, se aude pe filmare.

Explicația CNAIR: Nu s-au respectat restricțiile de tonaj impuse

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, susține că problemele au apărut din cauză că nu s-au respectat restricțiile de tonaj impuse, în zilele caniculare, atunci când masa maximă autorizată ar fi trebuit să fie de 7,5 tone.

„Pe rampa de acces au apărut nişte denivelări. În principal, au fost identificate cauzele pentru care ele s-au produs, vorbesc aici despre o depăşire de tonaj. Știţi că am avut o perioadă de vreme caniculară, iar în acele momente noi am impus restricţii de tonaj la 7,5 tone, restricţii care nu au fost respectate de operatorii economici care se ocupă de transportul de mărfuri. Aceste mici deficienţe vor fi remediate de către antreprenorul lucrării, astfel încât, la momentul recepţiei, la terminarea lucrărilor, nu vor mai fi niciun fel de probleme”, a declarat Cristian Pistol.

Grindeanu: Lucrarea este în garanție!

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că podul este o lucrare în garanție, iar  constructorul are obligația de a remedia problemele care apar.

„ISCTR și celelalte instituții competente trebuie să verifice acest aspect și știu că directorul de la CNAIR a cerut deja acest lucru. Dacă sunt și alte tipuri de probleme, lucrarea este în garanție, după cum știți. Constructorii nu au plecat de pe șantier fiindcă au de demontat macaralele, dar, mai ales, de terminat drumurile de legătură de la pod la Jijila, care trebuie să fie gata până la sfârșitul acestui an. Așa că vor remedia și aceste probleme apărute „, a spus Sorin Grindeanu.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: