Prăbușirea PNL. AUR – pe primul loc în preferințele electoratului, la mare distanță de restul partidelor

Sursa foto: Europa Liberă România

Un sondaj Flashdata realizat în perioada 10-12 iulie arată AUR pe primul loc în preferințele electoratului, cu 38%. PSD e cotat cu 18%, iar PNL și USR sunt la egalitate cu 16%.

71% dintre respondenți cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită.

Cum sunt cotate partidele în sondajul Flashdata

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 38% dintre respondenți ar vota cu AUR, 18% cu PSD, 16% cu PNL, 16% cu USR, 4,5% cu UDMR. SOS România ar avea 1,5%, iar POT – 0,5%.

5,5% au ales varianta „altul / nu știu / nu răspund”.

 

Ce spun românii despre situația economică și direcția în care se îndreaptă țara

Întrebați în ce măsură au încredere că Guvernul va gestiona bine situația economică, 31% au răspuns „în foarte mică măsură”, 21% – „în oarecare măsură”, 18% – „în mare măsură”, 11% – „în mică măsură”. 19% au ales varianta „nu știu / nu răspund”.

Majoritatea respondenților cred că principala problemă sau principalul pericol în societatea românească în următorii 2 ani e corupția (32,5%). Urmează apoi situația economică (29%) și sănătatea (12%).

De asemenea, 71% dintre respondenți cred că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, 23% cred că direcție bună, iar 6% au spus „nu știu / nu răspund”.

Sondajul a fost realizat în perioada 10 – 12 iulie, pe un eșantion de 7,500 de respondenți cu vârste de minim 18 ani. Metoda de culegere a datelor: chestionar aplicat online cu targetare pe locație, vârstă, urban/rural. Marja de eroare e de +/- 3,5%, la un nivel de încredere de 95%. „Validarea eșantionului: s-a realizat după datele A.E.P privind prezența la vot, la alegerile prezidențiale tur 1 din 4 mai 2025. Datele sunt ponderate în funcție de genul și vârsta respondentului”, potrivit Flashdata.

Majoritatea respondenților cred că principala problemă sau principalul pericol în societatea românească în următorii 2 ani e corupția (32,5%). Urmează apoi situația economică (29%) și sănătatea (12%).

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: