Adrian Dupu (DRRM), la Bookfest Chișinău: „Încurajăm educația și cititul în limba română”

Adrian Dupu
Ssursa foto: Adrian Dupu / Facebook
Adrian Dupu, Secretar de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) a postat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care se declară onorat să ia parte la deschiderea Salonului de Carte Bookfest de la Chișinău, unde, alături de oficiali de pe ambele maluri ale Prutului a sărbătorit „cartea românească și limba română”.
„Legăturile dintre România și Republica Moldova nu sunt doar istorice. Limba, Tradițiile și Valorile noastre comune servesc ca o punte care ne conectează și ne încurajează să continuăm și să recunoaștem semnificația profundă a relației noastre”, spune Secretarul de Stat al DRRM.
Dupu sublinează importanța Bookfest Chișinău, care se desfășoară sub patronajul a doi președinți de stat, fiind susținut și finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.
„Bookfest Chișinău se desfășoară și în acest an sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, ES Klaus Iohannis, și a Președintei Republicii Moldova, ES Maia Sandu. Aceste patronaje vin să confirme importanța culturii și a limbii române în consolidara legăturii dintre România și Republica Moldova.
Cea de-a VI-a ediție a Bookfest la Chișinău este un proiect finanțat și susținut de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, prin care ne dorim să promovăm și să încurajăm educația și cititul în limba română, în spiritul culturii românești”.
Adrian Dupu își încheie postarea cu un citat al mare cronicar Miron Costin, ale cărui cuvinte le consideră de acutalitate șiastăzi: „căci nu ieste alta şi mai frumoasă, şi mai de folos în toată viiaţa omului zăbavă, decât cetitul cărţilor”.

 

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: