Sute de mii de autovehicule tranzitează anual un sat care mai există doar în documente, fără niciun locuitor sau vreun imobil, notorietatea localității Comisoaia din județul Buzău fiind dată de DN2 (E85), drum care o împarte în două, și de accidentele care au avut loc de-a lungul timpului în zona respectivă, transmite Agerpres.
Potrivit Primăriei Zărnești, în anul 1968, prin reforma administrativă, comunele Vadu Sorești și Fundeni au fost desființate și incluse în comuna Zărnești, care și-a mutat reședința la Fundeni.
Satul Ghizdița a fost inclus în satul Zărnești, Hârboca în Vadu Sorești, și Luncași în Fundeni, comuna luându-și componența actuală, plus satul Comisoaia. Cel din urmă a dispărut, în timp, pe locul său rămânând doar vii și terenuri agricole. Cu toate că localitatea în documente este parte componentă a Unității Administrativ-Teritoriale Zărnești, nu este locuită de nicio persoană.
‘La momentul acesta, satul Comisoaia practic nu mai există pentru că a fost mutat de regimul comunist. Oamenii de acolo au fost mutați în satele celelalte, iar acolo este teren arabil. Satul Comisoaia mai există prin prisma hârtiilor, dar el nu mai există ca sat, sau prin construcții, de mai bine de 50 de ani, înainte de Revoluție. Șoseaua trece prin mijlocul fostului sat. Am prins satul când eram copil, erau case acolo, erau oameni. Acum, dreapta, stânga drumului european sunt doar terenuri arabile. Zona face parte din comuna Zărnești’, a declarat, pentru AGERPRES, primarul comunei Zărnești, Sorin Matei.
Citeste mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News