FPIOR, HORA şi FIHR, toate organizaţiile reprezentative din industria ospitalităţii, au transmis Administraţiei Prezidenţiale şi Guvernului o scrisoare deschisă prin care solicită menţinerea cotei de TVA la 11% pentru alimente şi cazare.
Patronatele spun că România riscă să piardă orice competitivitate ca destinaţie turistică în raport cu ţările vecine, iar traficul în restaurante şi hoteluri s-a redus deja cu 50%.
”FPIOR, HORA şi FIHR, toate organizaţiile reprezentative din industria ospitalităţii, au transmis Administraţiei Prezidenţiale şi Guvernului o scrisoare deschisă prin care solicită menţinerea cotei de TVA la 11% pentru alimente şi cazare”,arată federaţiile şi patronatele din HoReCa într-un comunicat.
Reprezentanţii industriei avertizează că o majorare a TVA la 21% va însemna faliment în lanţ pentru mii de afaceri, pierderea a zeci de mii de locuri de muncă, toate consecinţele însemnând reducerea veniturilor la bugetul de stat.
„Este cod roşu pentru turism şi HoReCa. În condiţiile actuale, o astfel de măsură nu doar că ar descuraja investiţiile, dar ar afecta competitivitatea României în raport cu ţările vecine care menţin cote reduse de TVA”, arată acestea.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News