Cazul femeii împușcate la Botoșani: Tânăr reţinut pentru contrabandă. Ce acuzații i se aduc

Masină de poliție / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un tânăr de 21 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Botoşani pentru comiterea infracţiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, a afirmat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Reţinerea acestuia a avut loc în ancheta privind uciderea unei femei în vârstă de 50 de ani, care a fost împuşcată mortal, accidental, de soţul acesteia.

„Din cercetările efectuate până în acest moment a reieşit faptul că arma respectivă ar fi fost mânuită de soţul victimei, împrejurare în care s-ar fi descărcat accidental, iar muniţia percutată a rănit femeia în zona gâtului. Bărbatul ar fi împrumutat arma de la un tânăr, de 21 de ani, din aceeaşi localitate care ar fi procurat-o dintr-o altă ţară si a introdus-o în România fără drept. Acesta nu era autorizat să deţină sau să folosească astfel de arme”, a afirmat Nenişcu.

O femeie de 50 de ani din localitatea Hilişeu Horia a decedat, luni seară, după ce a fost împuşcată de soţul său cu o armă cu aer comprimat, a declarat, marţi, Delia Nenişcu, informează agerpres.ro.

„Am fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că o femeie, de 50 de ani, din comuna Hilişeu Horia a fost găsită în stare de inconştienţă în locuinţă. Aceasta prezenta o plagă împuşcată la nivelul gâtului, ulterior fiind constatat decesul de către cadrele medicale. În camera în care se afla victima a fost descoperită o armă neletală, cu aer comprimat pentru tir sportiv”, a afirmat Nenişcu.

În acest caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept şi contrabandă.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: