Guvernul renunță la scăderea cotelor de impunere asupra câștigurilor la bursă

Guvern
Sursa foto: gov.ro

Guvernul a renunțat la intenția de a înjumătăți cotele de impunere asupra câștigurilor la bursă, din transferul titlurilor de valoare, a transmis pentru Profit.ro ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Astfel, acum, dacă cel mai recent draft prevedea o reducere a cotelor de impunere la 0,5% -1,5%, de la sistemul 1%-3% în prezent, Coaliția de guvernare a decis să renunțe la modificare. În aceste condiții vor rămâne cotele de 1% și 3%, a declarat pentru Profit.ro ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Ce prevede noul draft

Cea mai recentă variantă de draft a Finanțelor prevede reducerea la jumătate față de cotele actuale (de 1% și 3%) a nivelului impozitării câștigurilor din transferul titlurilor de valoare. O precedentă variantă de draft, din urmă cu circa o lună, prevedea creșterea acestor impozite, de 1%-3%, la 3%-5%.

La articolul 97, alineatul (8^1) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(8^1) Veniturile sub forma câștigurilor din transferul titlurilor de valoare și din operațiuni cu instrumente financiare derivate, determinate conform art. 94 și 95, pentru transferuri/operațiuni efectuate prin entitățile prevăzute la art. 96^1 alin. (1), se impun prin reținere la sursă astfel:

a) în cazul titlurilor de valoare:

(i) prin aplicarea unei cote de 0,5% asupra fiecărei câștig din transferul titlurilor de valoare care au fost dobândite și înstrăinate într-o perioadă mai mare de 365 de zile, inclusiv, de la data dobândirii;

(ii) prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra fiecărui câștig din transferul titlurilor de valoare care au fost dobândite și înstrăinate într-o perioadă mai mică de 365 de zile de la data dobândirii;

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: