Mircea Fechet: Constituția din 1923 a fost un adevărat far pentru un stat român reîntregit

Sursă foto: Mircea Fechet
Sursă foto: Mircea Fechet

Mircea Fechet a postat pe pagina sa de Facebook, astăzi, cu ocazia Centenarului Constituției Liberale din 1923 un mesaj prin care evidențiază importanța acestei Constituții pentru istoria României și pentru valorile democratice pe care le reprezintă. „Astăzi, la Senatul României, am sărbătorit Centenarul Constituției Liberale din 1923, eveniment pornit la inițiativa colegei mele, Alina Gorghiu, ministra Justiției”, a declarat el. La eveniment au participat Dinu Zamfirescu, membru refondator PNL și membru al CNSAS; Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, dar și liberali din Parlamentul României.

„Constituția din 1923 a fost un adevărat far pentru un stat român reîntregit, care visa la stabilitate și progres. Acum un secol, fostul premier al României și președinte al Partidului Național Liberal, Ion I.C. Brătianu, spunea că avem nevoie de o Constituție „izvorâtă din nevoile reale ale noului statut român””, a scris ministrul pe Facebook.

Fechet a subliniat, de asemenea, importanța de a comemora această Constituție și valorile liberale și democratice pe care le-a reprezentat de-a lungul timpului

„La 100 de ani de la adoptarea Constituției, avem datoria să ne amintim de valorile liberale și democratice care au ținut România pe linia de plutire, chiar și în cele mai întunecate vremuri și să punem umărul la definitivarea marii opere a liberalismului, continuând să transformăm România într-un stat modern, european”, a mai adăugat el.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: