METEO Cum va fi vremea în prima zi de şcoală

Elevi ai Colegiului Naţional 'Sf. Sava
Sursă foto: George Călin

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a vorbit la Antena 3 CNN despre cum va fi vremea în prima zi de şcoală.

A fost o vară a extremelor meteorologice pe continentul european, inclusiv în țara noastră, a treia vară cea mai caldă din istoria măsurătorilor meteorologice în România, în timp ce în Europa este posibil să fi fost cea mai caldă vară din istorie, a spus directorul ANM.

„Urmează o lună septembrie deosebit de caldă, așa cum a și debutat cu valori de 33-34 de grade în primele zile. Cu siguranţă şi acest sfârșit de săptămână și chiar luni, prima zi de școală, va fi caracterizată din punct de vedere meteorologic printr-o vreme caldă, frumoasă, pentru că valorile de temperaturi la scara întregii țări se vor situa peste 25 de grade”, a spus Elena Mateescu.

Miercuri este posibil să ne apropiem de 34 de grade în partea de vest și sud a țării, ne apropiem de pragul unei zile de caniculă, dar din punct de vedere al regimului de precipitații este în continuare un deficit, a menţionat ea.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: