VIDEO Cum organiza Cristina Guseth șantajul la Lia Savonea

INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

Jurnalistul Victor Ciutacu a prezentat joi seară, la Punctul culminat, înregistrarea audio a discuției dintre Cristina Guseth, directoarea Freedom House, ONG finanțat de rețeaua Soros și marile ambasade, și procurorul DNA Cristian Ardelean, în prezent la Parchetul Tribunalului Bihor, în care se punea la cale atacarea mediatică a președintei Curții de Apel București, Lia Savonea.

„În emisiunea de ieri v-am prezentat stenogramele dintr-un dosar penal în care Cristina Guseth, directoarea Freedom House și fosta propunere a lui Dacian Cioloș pentru portofoliul Justiției, coordona un grup de procurori, magistrați și judecători, și de jurnaliști care, la comanda dumneaei, executau în presă adversarii, puneau presiune pe deciziile magistraților și generau subiecte contondente pentru cei nealiniați, evident. Ultima țintă a acestui grup mafiot fiind judecătoarea Lia Savonea. Astăzi vă arătăm și dovada video”, a spus Victor Ciutacu înainte de a prezenta înregistrarea audio halucinantă.

Iată discuția dintre șefa Freedom House Cristina Guseth și procurorul Cristian Ardelean:

 

 

Cristina Guseth: Deci se întâmplă ca să vă închidă gura la toți… aia se întâmplă. S-a pus în dezbatere publică ghidul ăla de comunicare, în care să nu cumva să mai ciripiți voi cu ziariștii și să dați din gură. Uită-te că e pus în dezbatere publică și n-a scris decât Burlă despre asta.

Cristian Ardelean: Păi da, măi, Burlă, am văzut asta, ceva incredibil.

Cristina Guseth: Păi da, în paștele mă-sii, am vorbit acum cu Liviu Avram, trebuie făcute observațiile și scrise acolo. Și noi n-avem timp să facem observații și o să se ducă Savonea să-și facă planul ca țiganu`. Și-l face de…overplan… și depășește.

Cristian Ardelean: Dar de ce voi nu puteți face acuma repede?

Cristina Guseth: De dracu, că a facem altceva, am și eu alte lucruri de făcut, îți dai seama, Cristi.

Cristian Ardelean: Bun acum, dar nu puteți invoca măi CEDO, chestii, libertatea de exprimare…

Cristina Guseth: Păi putem invoca, dar ajutați-ne și voi să invocăm și să facem și noi. Am vorbit și cu Liviu Avram ca să agit lumea. Am agitat-o și pe Andreea Chiș ca să vorbească cu experții, că cică totul se face din birou și fac ei pipi pe ce au spus experții.

Cristian Ardelean: Da, de-asta acuma pe ăștia îi interesează, măi, incredibil, deci acum pe asta doar asta o interesează măi, numa…

Cristina Guseth: Da, măi. Să vă pună pumnul în gură, asta vă interesează. Ne vedem pe după-amiază. Am vorbit cu Ionel și vine și Costache la 7.

Cristian Ardelean: Da, da, da. Ionel o zis că termină un pic mai devreme, păi o stabilit că Alex o zic că știe nu știu unde, el o zis că știe nu știu ce locație.

Cristina Guseth: Da, pe undeva prin Centrul Vechi.

Cristian Ardelean: Unde am hotelul, la mine e în Piața Romană, dar ajung eu oriunde, că-s în zonă, în zonă centrală. Dar tu pe la cât reușești să scapi?

Cristina Guseth: Eu scap pe la 17:30-18:00.

Cristian Ardelean: Păi așa zis și Ionel și Alex, pe la 7, deci pe acolo pe undeva suntem, acum o oră-două.

Cristina Guseth: Dați un sms.

Cristian Ardelean: Ah, tu ești tot acolo, tot în locația…

Cristina Guseth: Normal că sunt în aceeași locație. Unde dracu să mă duc? Unde crezi că mă mai duc? În locație. cu pisic cu tot. Hai, ne vedem, că te las că am treabă, pup iu? Pa, pa.

Cristian Ardelean: Bine, hai că mai întreb și eu pe cineva care ar avea idei pe chestia asta, dacă am putem… aaa… vorbesc pe asociație, o sun pe Alexandra să văd dacă…că și asta-i… zice că e foarte, foarte ocupată cu chestia asta.

Cristina Guseth: Toată lumea e ocupată, pe asta se bazează și Savonea. Că toată lumea e ocupată, hai că nu e proastă Savonea.

Cristian Ardelean: Măi, dar tu n-ai văzut ce termen a dat? Termen de 5 zile, dar sunt normali, așa ceva?

Cristina Guseth: Da mă, da să scrie Ionel și să spună că la asemenea amploare, ea își bate joc și îl trece cum vrea ea. Deci dacă nu este deloc f… în presă, asta face ce vrea.

Cristian Ardelean: Da, noi trebuie să reacționăm urgent, hai că o și sun acum.

CSM a dispus sesizarea Inspecției Judiciare

Ca urmare a prezentării acestor stenograme în mass media, Consiliul Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu și a dispus declanșarea unei inspecții, din partea Inspecției Judiciare.

„Având în vedere gravitatea afirmațiilor lansate în spațiul public, cu privire la colaborarea dintre procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și jurnaliști, în vederea publicării unor articole defăimătoare referitoare la un judecător, Consiliul Superior al Magistraturii solicită Inspecției Judiciare să deruleze, cu maximă operativitate, cercetările care se impun, necesare pentru protejarea efectivă a independenței justiției și pentru garantarea respectării drepturilor cetățenilor la o justiție dreaptă”, se arată în comunicatul CSM.

Guseth este o apropiată a USR alături de lideri ai ONG-urilor Active Watch (Mircea Toma, acum membru CNA din partea USR), Vedem Just ( înființată de judecătorul Cristi Dănileț). În cadrul Active Watch (fosta Agenție de Monitorizate a Presei) a activat și partenera de viață a liderului USR Cristian Ghinea. Active Watch este coordonată acum, după retragerea lui Mircea Toma, de Liana Ganea, sora partenerei lui Ghinea.

Procurorii DNA Ardelean și Lăncrănjan au fost acuzați de-a lungul timpului de abuzuri în anchete.

Guseth invoca relațiile apropiate dintre jurnaliști și procurorii DNA și organiza o întâlnire între aceștia la un „restaurant de bere” indicat de jurnalistul Alex Costache. Costache este un apropiat al procurorilor DNA încă din perioada în care a livrat TVR caseta flagrantului ministrului Decebal Traian Remeș. Costache activează la site-ul patronat de Dan Tăpălagă, fostul consilier al Monicăi Macovei, dar și în echipa știrilor TVR.

Liviu Avram este redactor-șef adjunct al ziarului Adevărul, jurnalistul Ionel Stoica este acum angajatul Primăriei Sector 1 și consilier al primarului USR Clotilde Armand. Virgil Burlă colaborează cu Radio Europa Liberă.

Interceptările apar în dosarul deschis de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pe numele foștilor procurori DNA Ciprian Man și Cristian Ardelean. Pe 31 mai 2019, procurorii Secției Speciale au obținut un mandat de supraveghere tehnică, iar pe 5 iunie 2019 au reușit să intercepteze convorbirile telefonice dintre procurorul Cristian Ardelean și șefa ONG-ului Freedom House, Cristina Guseth.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: