Premierul Ciolacu: Profesorii să se implice, să își facă meseria. Vor fi răsplătiți

ciolacu an scolar
Sursa foto: captură video

Premierul Marcel Ciolacu a semnat, marţi, contracte finanţate prin PNRR pentru achiziţionarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor.

El afimră că România poate să crească doar prin educație și le cere profesorilor să-şi facă meseria, aşa cum trebuie să o facă, să se implice în clasă, nu la meditații.

„Statul, prin guvernul pe care îl conduc, a înțeles foarte bine cât de importantă este educația dacă vrem să avem un viitor, dacă vrem ca România să crească în continuare. De aceea, investițiile masive în infrastructura școlară și în procesul didactic, asigurarea accesului pentru toți elevii, extinderea sistemului de învățământ tehnologic dual au fost prioritate pentru noi. Însă vă spun cu mâna pe inimă aștept și de la reprezentanții sistemului de educație să întoarcă tot acest efort. Nu pentru mine, Marcel Ciolacu nu pentru Guvernul României, pe care îl conduc vremelnic în acest moment, ci pentru tinerii români. Simpla prezență în clasă nu este suficient. Este nevoie de implicare în clasă, nu la meditație și de îndrumare a tinerilor, astfel încât inclusiv din școală aceștia să plece cu baze solide de cunoștințe și cu un sistem de valori bine definit. Nu cer niciunui profesor să facă lucruri imposibile”, a declarat Ciolacu.

Premierul a mai spus că noua lege a salarizării va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflecta, în mod corect, nu doar respectul cuvenit meseriei, dar şi performanţa.

„Sunt perfect conștient și de limitările existente încă în sistemul nostru de învățământ, le cer însă profesorilor să-și facă meserie așa cum trebuie s-o facă. Și nu am glumit când am spus că noua lege a salarizării va cuprinde un sistem prin care salariile vor reflecta în mod concret nu doar respectul cuvenit meserie, dar și performanță. Profesorii care muncesc, care își fac corect meseria trebuie și vor fi răsplătiți”, mai arată premierul.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: