Ursula von der Leyen, mesaj de susținere pentru România și Bulgaria: Să le primim în Schengen

Sursa foto: captură video

În plenul Parlamentului European de la Strasbourg, miercuri, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a pledat pentru admiterea imediată a României și Bulgariei în spațiul european de liberă circulație.

Cele două țări au demonstrat că îndeplinesc standardele Schengen, a arătat președinta CE, evidențiind „cele mai bune practici atât în ceea ce privește azilul, cât și returnarea” migranților.

„Am intensificat protecţia frontierei. Agenţiile europene şi-au aprofundat cooperarea cu statele membre. Permiteţi-mi să mulţumesc, în special, Bulgariei şi României pentru că au fost în frunte; au prezentat cele mai bune practici atât în ceea ce priveşte azilul, cât şi returnările”, a afirmat Von der Leyen în discursul anual privind starea Uniunii Europene, în care şi-a prezentat bilanţul mandatului în fruntea executivului comunitar.

„Bulgaria şi România au dovedit că fac parte din spaţiul nostru Schengen. Aşadar, haideţi să le primim în sfârşit, fără nicio întârziere”, a mai spus şefa Comisiei Europene.

La deschiderea de marți a lucrărilor Parlamantului European, într-o discuție cu jurnaliştii străini, Roberta Metsola, preşedinta PE, a criticat blocarea aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, precizând că se fac calcule cu privire la prejudiciile financiare pe care le-a cauzat Austria le-a cauzat celor două țări.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: