Purtătorul de cuvânt al PSD: Alianța PSD-PNL trebuie să meargă până la capăt

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, prezent în cadrul emisiunii Puterea Știrilor, vorbește despre listele comune PNL-PSD 2024.

„Nu există discuții formalizate la nivelul partidului, ci doar discuții între colegi. Vom vedea dacă are sens să vorbim despre liste comune. Ce trebuie să aibă în calcul decidenții politici este viziunea comună pentru România”, explică Romașcanu.

Acesta spune că reformele necesare se pot face doar cu majoritate în Parlament. Coaliția PSD-PNL poate continua și după alegeri, arată invitatul.

„Este singura soluție. (…) Mai există și minoritățile. Dar văzând acum orientarea electoratului, alianța aceasta trebuie să meargă până la capăt (…) Cearta nu aduce nimic bun, lumea s-a cam săturat de meciuri”, spune Romașcanu.

Acesta crede că este nevoie de un plan pe termen mediu și lung pentru stabilitatea României, aducând în discuție reformarea Constituției.

Despre includerea partidului AUR în alianță, Romașcanu exclude posibilitatea.

„Nu are cum. (…) Sunt oameni care au speranță în AUR și le spun că votul lor este important pentru viitorul țării, să nu creadă în declarații populiste, deșănțate”, continuă membrul PSD.

„Un vot din răzbunare pentru eșecurile actualei clasei politice este un vot pierdut”, arată acesta.

Mai departe, Romașcanu arată că PSD va avea un candidat puternic pentru Capitală.

„Primarul Băluță, de la Sector 4, este un manager bun și a realizat multe, dar nu și-a manifestat intenția de a deveni primar general. (…) Oamenii vor oameni care au făcut ceva pentru București. Vom vedea ce candidat avem. (…) Firea a fost un primar foarte bun al Capitalei și va putea fi la fel, cu condiția să o vrea bucureștenii”, mai declară politicianul.

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: