UPDATE VIDEO Percheziții la tineri care au vândut droguri. Prima reacţie a lui Vlad Pascu

pascu
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

UPDATE, ORA 11:50

Vlad Pascu, tânărul drogat care a intrat cu mşina într-un grup la 2 Mai şi a ucis 2 persoane, şi părinţii săi sunt audiaţi joi la sediul DIICOT. Joi dimineaţă, în Bucureşti s-au desfăşurat 11 percheziţii vizând tineri din familii înstărite, apropiaţi ai tânărului, care au vândut şi consumat droguri în Capitală şi pe litoral. Acţiunile sunt derulate în două cauze penale în care sunt cercetate infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, acestea vizând-o pe mama lui Vlad Pascu.

Vlad Pascu a fost adus încătuşat de la Constanţa, unde se afla în arest în urma accidentului, decşarând la sosire că îi pare rău şi timpul nu mai poate fi dat înapoi, scrie news.ro.

pascu
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Vlad Pascu a fost adus la DIICOT, de la Constanţa, unde se afla în arest în urma accidentului.
El a afirmat, la insistenţele reporterilor, că îi pare rău pentru ceea ce s-a întâmplat şi că timpul nu mai poate fi dat înapoi.
La DIICOT se află şi tatăl său, care a e audiat ca martor.

UPDATE, ORA 09.32

Mama lui Vlad Pascu, şoferul drogat de 19 ani care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei în localitatea 2 Mai, este vizată de percheziţiile efectuate joi dimineaţa de DIICOT cu numele de cod „Operaţiunea Hidra”, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

pascu
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Potrivit surselor citate, mama lui Vlad Pascu este suspectată pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, după ce ar fi încercat să influenţeze martori din dosar. Ea urmează să fie adusă la DIICOT pentru audieri.

Celelalte percheziţii vizează tineri din anturajul lui Vlad Pascu, traficanţi de droguri care se aflau cu acesta pe litoral în perioada producerii accidentului.

Ofiţerii antidrog efectuează, joi, 11 percheziţii domiciliare în Bucureşti, în două dosare ce privesc furnizorii de droguri la petreceri private la care participau adolescenţi proveniţi din familii cu importante posibilităţi materiale.

„Operaţiunea Hidra”, derulată joi dimineaţă, vizează adolescenţi proveniţi din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Potrivit anchetatorilor, cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice, în diverse locaţii, restaurante şi cluburi de lux, majoritatea clienţilor drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri private desfăşurate în diverse locaţii private din Bucureşti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potenţial financiar ridicat.

Aceştia ar fi procurat drogurile în diferite modalităţi, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Unsprezezece percheziţii au loc joi dimineaţă în Bucureşti fiind vizaţi adolescenţi proveniţi din familii cu posibilităţi materiale, care au vândut droguri în Capitală, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre.

Acţiunile sunt derulate în două cauze penale în care sunt cercetate infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei.

Cei vizaţi ar avea legătură cu Vlad Pascu, tânărul care, aflat sub influenţa drogurilor, a intrat cu maşina într-un grup de tineri la 2 Mai, ucigând doi dintre ei şi rănind alţi trei, afirmă surse apropiate anchetei, conform news.ro.

„La data de 14 septembrie 2023, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, efectuează 11 percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti, în două cauze penale, pentru investigarea unor infracţiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, precum şi infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei. ,,Operaţiunea Hidra”, derulată în această dimineaţă, vizează adolescenţi proveniţi din familii cu importante posibilităţi materiale, care şi-au desfăşurat activitatea în Bucureşti, precum şi în staţiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival”, transmite IGPR.

Din cercetări a reieşit că cei în cauză ar fi specializaţi în distribuirea de cannabis, comprimate ecstasy, MDMA, cocaină, dar şi alte droguri sintetice, în diverse locaţii, restaurante şi cluburi de lux, majoritatea clienţilor drogurilor comercializate de către ei fiind consumatori constanţi, persoane cu un potenţial financiar ridicat.

Persoanele ar fi furnizat diverse droguri de risc şi mare risc la petreceri private, care au avut loc în diverse locaţii private din Bucureşti, la care, de asemenea, au participat persoane cu potenţial financiar ridicat.

Aceştia ar fi procurat drogurile în diferite modalităţi, fie prin intermediul unor dealeri, fie prin comenzi online.

De asemenea, poliţiştii vor pune în executare 3 mandate de aducere, precum şi mai multe citaţii, urmând ca persoanele în cauză să fie duse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: