Romașcanu (PSD): Știam cu toții că există droguri în școli

Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În emisiunea Puterea Știrilor, Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a vorbit despre prioritățile din noua sesiune legislativă. Social-democratul a precizat că problema drogurilor în școli este prioritate națională și că se bucură că această problemă va fi discutată într-o ședință CSAT.

„Suntem la porțile Orientului, unde totul se ia mai în lejer. Așa (…), știam cu toții că există droguri în școli. (…) Dar iată că am avut nevoie de un semnal atât de puternic încât să punem toate forțele la un loc. Mă bucur că se rediscută în CSAT această problemă. Este de importanță națională. Este vorba de afectarea unei generații întregi și atunci e normal să decid acolo”, a spus social-democratul.

„Întotdeauna sunt alte priorități și modul nostru de a guverna de până acum a fost permanent de hai să mai stingem din ce (a luat foc, n. red.). (…) e momentul să avem o abordare programatică și pe termen mediu și lung”, s-a pronunțat Romașcanu.

Moderatoarea emisiunii Puterea Știrilor, Marinela Angheluș, și-a întrebat invitatul care crede că ar fi reacția noastră dacă mâine, la un cutremur, s-ar prăbuși jumătate din București, iar purtătorul de cuvânt al PSD a comentat că e și o chestiune de alocare de fonduri, dar și de implicare a edililor sau de reacție a cetățenilor.

„(…) depinde și de (…) edili, dar mai depinde foarte tare, și aici e un apel pe care îl fac către locuitori, spunea Daniel Băluță astăzi, de două școli care refuză să elibereze spațiile pentru a fi consolidate anti-seism. Oamenii trebuie să înțeleagă – cu tot disconfortul pe care îl vor trăi o perioadă de un an, un an și jumătate, doi, e mai important să fie de acord să colaboreze cu autoritățile, pentru viitorul lor”, a lansat Romașcanu un apel.

El admite că nu e ușor, dar e nevoie de consolidări pentru construcții, de avizări serioase.

„Nu e ușor. Suntem o țară expusă unor cutremure de de mare intensitate. Acuma îmi doresc foarte tare și construcțiile vechi să le stabilească și construcții ne să fie foarte bine analizate când sunt avizate”‚ a mai declarat.

Romașcanu a făcut remarci și despre cum vede o îmbunățire a colaborării la nivel de Capitală, precizând că există și exemple de bune practici, ori primari de sector pricepuți, dar și o concurență prost înțeleasă.

„Este un schimb de bune practici pe care sigur, Asociația municipiilor îl face, dar dacă e permanentă concurența asta înțeleasă prost … Eu nu cred că Daniel Băluță n-ar vrea să se vadă (cu Primarul General, n. red.) sau din contră, restul ar avea de învățat de la Daniel Băluță”, a comentat Lucian Romașcanu.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: