Liviu Alexa: Germania a legalizat consumul de canabis. Se deschide trendul. Statele se predau traficanților de droguri

cannabis
Sursa foto: David Gabrić on Unsplash

Jurnalistul Liviu Alexa, de la Ziar de Cluj şi NCN TV Cluj, este de părere că prin legalizarea consumului de canabis în scop recreativ de către Germania se deschide trendul şi pentru ţările care s-au opus.

El a precizat, într-un mesaj postat pe Facebook, că statele ajung că se predea traficanților de droguri care sunt acum legitimați să acționeze “cu măsură”. Pasul doi va fi ăla în care marile companii din pharma vor investi instant în “industria de iarbă”, a menţionat Alexa.

“Guvernul german tocmai a legalizat consumul de khakhanabbis RECREATIV, sigur va trece de Bundestag. Venind din partea celui mai puternic stâlp al Europei, se deschide trendul și pentru țările care s-au opus. Forță industriei e enormă, banii din droguri se legitimează mumos. Azi, iarbă, mâine va fi kokha, pe considerentul să “manageriem”, că nu o fi bai. Dar e bai mare. Trecând peste faptul că statele dovedesc cât sunt de slabe în oprirea fenomenului și că, practic, se predau traficanților de droguri care sunt acum legitimați să acționeze “cu măsură” (hahaha), pasul doi va fi ăla în care marile companii din pharma vor investi instant în industria de iarbă, promovând calitățile dintr-o dată devenite curative ale Mariei Juana. Trăiască și înflorească mugurii globalizării! Europa e o baba obosită căreia îi curg mucii în cartea de istorie”, a scris Liviu Alexa.

Guvernul german a adoptat, în urmă cu o lună, un controversat proiect de lege care legalizează consumul și cultivarea de canabis în scop recreativ. Legislația, care trebuie să treacă de Bundestag, ar permite adulților să dețină până la 25 de grame de drog, să cultive maximum trei plante sau să achiziționeze iarbă în calitate de membri ai unor asociații non-profit a consumatorilor de canabis. Dacă proiectul va trece de Parlament, consecințele vor depăși cu mult granițele Germaniei.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: