Haos în vămile dintre România şi Bulgaria. Fermierii blochează tranzitul 

fermieri bulgaria
foto: captura video

E haos în vămile dintre România şi Bulgaria, după ce fermierii din ţara vecină au ieşit pe străzile din Ruse cu tractoare şi utilaje.

Ei cer măsuri urgente de protecție, după ridicarea embargoului impus cerealelor ucrainene.

Oamenii se tem că preţurile cerealelor vor scădea drastic după ce Comisia Europeană a renunțat la interdicțiile impuse, anunţă Antena3.

De cealaltă parte a graniţei  şi fermierii români iau în calcul proteste dacă guvernul nu interzice importul anumitor produse agro-alimentare din Ucraina.

Ei au cerut Guvernului măsuri urgente, după ce Comisia Europeană a renunțat la interdicțiile care se aplicau în România și în alte patru state din estul Europei.

Cele două variante posibile în scandalul cerealelor sunt, fie interzicerea importurilor produselor agricole din Ucraina, pentru încă o perioadă de timp, în baza unei decizii unilaterale, fie acordarea din resurse bugetare a unor compensații financiare directe.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: