Florin Barbu anunță dialog cu procesatorii și retailerii privind adaosul comercial la alimentele de bază

florin barbu
Sursa foto: Inquam / George Călin

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat vineri, la Buzău, că va începe, în două săptămâni, un dialog cu procesatorii și retailerii privind limitarea adaosului comercial la alimentele de bază, iar în funcție de evoluția discuțiilor, Guvernul va veni cu o completare la aceste produse. El a mai spus că această completare poate fi sub forma unui acord încheiat cu retailerii.

„În două săptămâni, așa cum am discutat cu domnul prim-ministru, așa cum am procedat și la aprobarea ordonanței, am dorit să avem un dialog cu procesatorii și cu retailerii. Același lucru se va întâmpla și în perioada următoare. În funcție de discuțiile pe care le vom avea, vom veni cu o completare la aceste produse sau, sigur, poate să fie inclusiv un acord pe care putem să-l încheiem și cu retailerii. Vreau să mulțumesc pe această cale atât procesatorilor, cât și retailerilor, că au respectat această ordonanță și din câte se vede și, așa cum a spus și Consiliul Concurenței, în medie, anumite alimente de bază au scăzut și cu 49%”, a explicat Florin Barbu, într-o conferință de presă susținută vineri la Buzău.

Întrebat despre faptul că sunt analiști economici care au spus că alimentele de pe listă au scăzut la preț, însă altele s-au scumpit și am văzut o stagnare a inflației și care e poziția sa asupra subiectului, Barbu a răspuns: „Haideți să așteptăm luna viitoare cu inflația”.

„Sunt convins că poate să scadă, dar inflația nu e numai din partea de produse agroalimentare, inflația poate să fie și din creșterea la alte produse, nu neapărat agroalimentare. Inflația este per total pe țară. Să nu aruncăm inflația pe agricultură și produsele agroalimentare”, a mai afirmat ministrul PSD.

La finalul ședinței Executivului din data de 14 septembrie, ministrul Florin Barbu anunța că va avea discuții cu toți factorii implicați, procesatorii cât și retailerii, în vederea posibilității prelungirii măsurii de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază. El a mai spus că se apropie sărbătorilor de iarnă și anumite produse consumate de români în acea perioadă ar putea fi incluse în ordonanța respectivă și a oferit ca exemplu cozonacul.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: