Bogdan Stoica: Ce n-au înțeles românii din scandalul Pescobar

Bogdan Stoica

Gata, s-a răcit caracatița, putem discuta liniștiți despre războiul de săptămâna trecută care amenința să schimbe și cursul valutar, atât de încinse au fost lucrurile. Numai că n-a fost așa. Pun pariu că toate acuzațiile lui Pescobar au fost uitate, că șeful ANPC își bea cafeaua liniștit, că Simion își caută alt subiect pe care să intre live și că multă lume se va întoarce la Taverna Racilor pentru că „asta e, trăim în România, nu ne îmbolnăvim aici ne vom îmbolnăvi în altă parte”.

Dar de interesant a fost interesant.

Control cu decizie de închidere în cârciuma nr. 1 a celui mai cunoscut cârciumar din România, un Fuego al fructelor de mare. ANPC dă amenzi și decizii de închidere, iar ăsta ripostează trăgând în Stat cu toate tiktokurile ghidate pe care le are. ANPC ripostează închizând și cârciuma nr. 2, iar tiktokăru o zice pe aia cu șantajul politic. Numărul mare de share-uri și de comentarii îl aruncă în luptă și pe George Simion, apărătorul afacerilor românești cu produse din import. Se duce și ăsta în Herăstrău, apoi se duce la ANPC, că șeful ar putea candida la Constanța și trebuie frăgezit din timp, ca mistrețul. Pe ăla îl doare fix în bugetul de stat, se dă ferm și el pe tiktok, luând din publicul lui Pescobar și Simion. Exact ca în Ucraina, contraofensiva cârciumarului se împotmolește, așa că se închiriază alt spațiu, se începe renovarea, se caută specialiști în tactici anepeciste, adică very boring shit, iar utilizatorii se cară toți la filmulețul cu Buzatu și sfertul lui de milion de euro.

Cu ce-am rămas: La Pescobar nu e totul țiplă, deși păreau să fie cei mai buni. Șeful ANPC joacă aria lui Piedone, se pregătește pentru ceva. Șeful AUR ar face orice pentru un share-două din publicul orașelor mari. Și am mai rămas cu ceva: timp de o săptămână nu ne-a interesat încotro o iau finanțele și cum ne afectează asta, dacă ne bagă iar în casă cu covidul, ce se ascunde în spatele plafonării cash-ului pentru unii. Cu ochii țintă la scandalul Pescobar nici n-am simțit că cineva ne-a băgat o mână în buzunar și a încercat să ne lege piciorul de un bolovan.  Dar să stăm cu ochii pe Taverna Racilor, să vedem ce se mai întâmplă!

 

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: