Eliminarea facilităților fiscal din IT generează o criză pe piața muncii

foto: Facebook
foto: Facebook

Eliminarea facilităţilor fiscale din domeniul IT accelerează o criză deja resimţită pe piaţa muncii, iar competiţia între candidaţi va creşte şi mai mult, arată o analiză realizată de o platformă de recrutare online din România.

„Anul 2023 a fost unul dificil pentru sectorul IT, atât la nivel global, dar mai ales în România. Pe de o parte, concedieri semnificative în prima parte a anului au lăsat foarte mulţi candidaţi în căutare de job într-o piaţă cu pretenţii tot mai ridicate, iar pe de altă parte, impozitarea veniturilor de peste 10.000 de lei brut, măsură care ar urma să fie implementată din această toamnă, pune presiune pe recrutare şi îi poate determina pe angajatori să se orienteze către candidaţii mai tineri, care să se încadreze în limita salarială neimpozitabilă”, se arată în analiza citată.

Numărul de joburi din IT disponibile pe platforma de recrutare bestjobs s-au menţinut la nivelul lunii ianuarie, în timp ce numărul aplicărilor înregistrate de candidaţi în ultima lună este cu 15% mai mare decât la începutul anului.

În IT, există în continuare specializări pentru care găsirea candidaţilor potriviţi rămâne o problemă. Acestea sunt, de regulă, cele legate de tehnologiile noi sau în dezvoltare, precum automatizările, Inteligenţa Artificială sau securitatea cibernetică, pentru care ofertele salariale sunt cu mult peste media pieţei.

Citește mai mult AICI.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: