Predoiu a participat la Consiliul JAI. Ce spune despre combaterea traficului de droguri

Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a participat la reuniunea Consiliului JAI, secţiunea Afaceri Interne, unde s-a discutat despre dimensiunea externă a migraţiei, Pactul privind migraţia şi azilul, cooperarea cu America Latină pentru combaterea crimei organizate şi a traficului de droguri, dar şi despre consecinţele agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei

Ministrul de Interne, vicepremierul Cătălin Predoiu, a participat, joi, la secţiunea Afaceri Interne a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, organizat de Preşedinţia spaniolă a Consiliului Uniunii Europene.

”Consiliul JAI a aprobat un important regulament privind migraţia, mai precis privind gestionarea situaţiilor de criză. Acest regulament face parte dintr-un „pachet” de 5 regulamente privind migraţia, care vor constitui noul cadru legislativ al UE privind migraţia, cadru legislativ aflat în negocieri de nu mai puţin de 8 ani la nivelul instituţiilor europene”, a declarat Predoiou, citat într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Ministerul de Interne.

Predoiu a precizat că celelalte patru regulamente sunt în dialog la nivelul Parlamentului European.

”Recent, Parlamentul European a blocat discuţiile pe celelalte patru regulamente, condiţionând adoptarea lor de deblocarea la nivelul Consiliului JAI a discuţiilor pe cel de-al cincilea, regulamentul de criză agreat ieri, astfel încât Parlamentul să dezbată şi să adopte împreună toate cele 5 regulamente interconectate privind migraţia. De aceea, discuţia de ieri a Consiliului JAI a fost importantă, pentru că a deblocat practic întregul proces la nivelul Parlamentului European. Foaia de Parcurs privind adoptarea noului cadru legislativ la nivelul UE privind migraţia prevede aprobarea tuturor regulamentelor cel târziu în luna februarie a anului 2024”, a mai transmis ministrul de Interne.

Potrivit acestuia, ”migraţia ilegală a devenit o provocare şi un test pentru întreaga Uniune Europeană”.

Citiți AICI articolul complet.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: