Programul „Lapte și corn”, funcţional doar în două judeţe

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Deși anul școlar a început de mai bine de trei săptămâni, doar două dintre cele 41 de județe ale României, respectiv Vâlcea și Prahova, au finalizat procedurile de achiziție pentru Programul „Lapte și corn”. La Giurgiu, zeci de mii de preșcolari și școlari nu primesc nici gustarea de dimineață, dar nici masa caldă promisă de autoritățile locale.

Contractul cu firmele care furnizau mâncarea către școlari a expirat, iar din acest motiv elevii vor primi aceste produse abia anul viitor

Proiectul „Masa caldă în școli” este deocamdată blocat. Fondurile necesare au fost prevăzute doar până în luna iunie, iar în momentul de față Ministerul Educației pregătește normele metodologice pentru aplicarea programului. Cei care sunt afectați sunt elevii care trebuiau să primească hrana caldă, în județul Giurgiu fiind vorba de 14 școli. Alți peste 25.000 de preșcolari și școlari din județul Giurgiu nu primesc nici lapte, produse de panificație și fructe, motivul fiind legat de întârzierea cu care Ministerul Educației a elaborat normele metodologice. Astfel, Consiliul Județean Giurgiu este nevoit, după schimbarea legii, să organizeze noi licitații și să încheie noi contracte, iar acest lucru ar putea dura și luni de zile. Distribuirea laptelui, cornului și merelor ar putea începe abia de anul viitor, după cum spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: