ASFOR: Suprafaţa împădurită a României a crescut şi creşte în continuare

Sursa: freepik.com

Suprafaţa împădurită a României a crescut şi creşte în continuare, după cum reiese din datele Inventarului Forestier Naţional (IFN), iar acest sector economic al României contribuie cu 3,5 – 4% la Produsul Intern Brut (PIB), în fiecare an, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Forestierilor din România (ASFOR), transmis joi AGERPRES.

„Suprafaţa împădurită a României a crescut şi creşte în continuare. Cei care susţin contrariul mint! În sectorul forestier au fost implementate cele mai multe măsuri de control. Forestierii sunt, pentru unii, într-un mod perfect antidemocractic, un segment profesional prezumptiv vinovat. Absurdul situaţiei a ajuns până la nivelul la care datele oficiale sunt contestate şi este cerută înfiinţarea unei structuri (parchet) de procurori specializaţi pe infracţiuni silvice. Şi, deşi suntem cel mai controlat sector economic al României, contribuţia noastră la PIB-ul ţării este de 3,5 – 4% în fiecare an.
Suprafaţa împădurită a României a crescut şi creşte în continuare. Din câteva click-uri, oricine îşi poate da seama de această realitate. Dubiile celor care pun la îndoială această realitate se pot risipi uşor dacă accesează datele Inventarului Forestier Naţional, ciclul 2. Iar dacă nu au încredere în sursele de informare oficiale româneşti, să caute pe site-ul GlobalForestWatch. Un instrument online realizat de Universitatea din Maryland şi Google şi prezentat la începutul anului la Forumul Economic de la Davos”, susţine Ciprian Dumitru Muscă, preşedintele ASFOR.

Potrivi sursei citate, Uniunea Europeană încurajează şi susţine construcţiile din lemn, pentru că lemnul stochează carbonul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: