Iohannis reacționează în cazul dezvăluirilor privind Aeroportul Sibiu

Detalii foarte interesante au fost dezvăluite despre construcția aeroportului din Sibiu, unde, conform celor de la ancheteonline.ro, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, alături de fostul șef al CJ Siviu, Martin Bottesh, ar fi aruncat pe fereastră aproximativ 100 de milioane de euro.

Citește și: Ancheta care aruncă în aer candidatura lui Iohannis. Noi DEZVĂLUIRI despre tunurile șefului PNL din Sibiu

Iohannis a reacționat, prin vocea partidului pe care îl conduce, și a transmis că de fapt toate aceste informații ar fi fost transmise de PSD.

”Teama PSD că Victor Ponta pierde alegerile determină lansarea în mass-media a unor dezinformări grosolane. Este și cazul recentelor declarațiile ale unor lideri PSD care reclamă o așa-zisă implicare a primarului Sibiului Klaus Iohannis în lucrările de construcție a Aeroportului Sibiu”, a transmis PNL printr-un comunicat de presă remis PSnews.ro.

Potrivit sursei citate, Primăria Municipiului Sibiu a avut calitatea de cofinanțator.

”În realitate, municipiul Sibiu a avut doar calitate de cofinanțator al proiectului, alături de Consiliul Județean, adică Primăria a contribuit din bugetul local cu 90 de milioane de lei la această investiție. Din bugetul local, banii au mers la Consiliul Județean pentru finanțare. Autoritatea contractantă a fost Consiliul Județean, acesta încheind contractul de execuție, cel pentru proiectare și cel pentru consultanță – în perfectă legalitate, cu respectarea legislației în domeniul achizițiilor publice. Consiliul Județean Sibiu a dat în judecată firmele care execută, proiectantul și geodezistul, iar procesul este pe rol. Primarul Klaus Iohannis și municipiul Sibiu nu au nicio implicare sau calitate în acest proces. De altfel, pista este funcțională încă din 2007, iar Aeroportul Sibiu are toate avizele necesare”, au mai transmis cei din PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: