Iohannis și Blaga, somați să-și ceară scuze după reușita de la Bruxelles

Liderii Alianței Creștin-Liberale, Klaus Iohannis și Vasile Vlaga, sunt somați să își ceară scuze public, după reușita României de la Bruxelles.

O spune președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, în contextul în care cei doi lideri ACL au trimis o scrisoare către președintele Comisiei Europeane, Jean Claude Juncker, prin explicau faptul că desemnarea europarlamentarului PSD Corina Crețu pentru preluarea portofoliului de Politici Regionale a fost făcută prin încălcarea legii din România.

După ce Corina Crețu a primit oficial portofoliul, Valeriu Zgonea le cere celor doi lideri să își ceară scuze pentru că au pus în pericol „interesul României de a obține un comisariat cu greutate”.

„Nominalizarea doamnei Corina Crețu pentru postul de comisar european pentru Politici Regionale reprezintă un succes extraordinar al Guvernului Ponta și al României.

Acesta este unul dintre momentele în care interesul național trebuie să prevaleze în fața intereselor personale sau de partizanat politic. De aceea, le solicit în mod colegial domnilor Klaus Werner Iohannis și Vasile Blaga să își ceară scuze, nu față de Corina Crețu, ci față de români, pentru ceea ce au încercat să facă. Perpetuând modelul politic distructiv al lui Traian Băsescu, liderii ACL s-au comportat profund iresponsabil și anti-românesc”, a declarat Zgonea.

”Prin scrisoarea trimisă la Bruxelles, domnii Iohannis și Blaga nu doar că i-au mințit pe oficialii europeni, dar au pus în pericol interesul României de a obține un comisariat cu greutate”, a precizat președintele Camerei Deputaților.

Corina Crețu va ocupa funcția de comisar pentru Politici regionale în Comisia Europeană condusă de Jean-Claude Juncker. Europarlamentarul PSD va prelua portofoliul de la Johannes Hahn.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: