”Mohammed Deif, discretul arhitect al atacului Hamas împotriva Israelului”

Mohammed Deif
Sursa foto: AP - APTN (Archives)

Mohammed Deïf, șeful Brigăzilor Ezedin al-Qassam, este cel care a organizat asaltul mortal împotriva Israelului de la sfârșitul săptămânii trecute, un atac care aruncă Israelul și Gaza din nou într-un război deschis și care reamintește rolul central al acestui general Hamas care reușește de peste 30 de ani să scape de mâna Israelului, scrie France24.

Originar din Gaza, astăzi în vârstă de cca 60 de ani, este considerat ”Inamicul nr 1 al Israelului” încă din 2014, și în nici un caz nu riscă să-și piardă acest renume după atacul de sâmbătă, 7 octombrie, adaugă sursa citată.

”Printre palestinieni se bucura deja de un imens prestigiu, iar după această operațiune reușită va lăsa o amprentă și mai adâncă în memoria colectivă a palestinienilor”, estimează Omri Brinner, analist israelian, specializat în politica din Orientul Mijlociu, membru al  International Team for the Study of Security Verona (ITSS).

A reușit până acum să scape mai multor tentative de asasinat organizate de serviciile secrete israeliene și se crede că și-ar fi pierdut vederea, un braț și un picior în urma unui atac israelian, în 2006, mai spune analistul citat de France24.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: