Petrolul este pe cale să devină cel mai mare produs de export pentru SUA, prima dată în istorie

carburanți
Sursă foto: Unsplash

Petrolul este pe cale să devină cel mai mare produs de export pentru Statele Unite în acest an, pentru prima dată în istorie, evidențiind influența tot mai mare a producției și exporturilor de petrol americane pe piața mondială.

Creșterea producției de țiței din SUA în ultimii ani și majorarea exporturilor după ridicarea interdicției în 2015 au făcut din petrolul american o marfă din ce în ce mai importantă pe piață, în special după invazia rusă a Ucrainei și sancțiunile asupra țițeiului rusesc în Occident, relatează OilPrice.

Aprovizionarea cu petrol din SUA a compensat unele dintre reducerile OPEC+ din prima jumătate a acestui an, deoarece se preconizează o producție record în 2023 și 2024. Producția de țiței din America este de așteptat să fie în medie de 12,92 milioane de barili pe zi în acest an și 13,12 milioane de barili pe zi. milioane de barili pe zi anul viitor, ceea ce reprezintă noi recorduri, conform Energy Information Administration (EIA). Exporturile de petrol sunt, de asemenea, la un nivel record, cu o medie de 3,99 milioane bpd în prima jumătate a anului 2023, în creștere cu aproape 20% față de prima jumătate a anului 2022.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: