FOTO Buzatu, de nerecunoscut, după trei săptămâni de arest

Sursa goto: Inquam photos/George Calin
Sursa goto: Inquam photos/George Calin

Ședința Tribunalului Vaslui, în care instanța avea de decis dacă Buzatu rămâne sau un în arest preventiv a început cu o întârziere de 30 de minute. La finalul acesteia, cei doi apărători ai inculpaților au ieșit cu declarații în fața jurnaliștilor.

Ca și până acum, ambii au susținut nevinovăția clienților lor, dezvăluind că, în perioada în care Dumitru Buzatu s-a aflat în arestul IPJ Iași, procurorii DNA au audiat 10 martori, toți angajați ai Consiliului Județean Vaslui. Cel mai probabil, printre cei audiați s-au numărat și Ana Obreja sau Valeriu Caragață, cel care era managerul proiectului de la care a pornit întreaga poveste.

“S-au pus concluzii pe o cerere a Ministerului Public. Practic, procurorii DNA au cerut prelungirea măsurii arestului preventiv justificând, într-un document de aproximativ 80 de pagini că ar fi nevoie de alte activități de urmărire penală.

Din perspectiva apărării pot fi efectuate activități încă 10 ani de zile dar clientul poate fi cercetat în stare de libertate și nu avem, în momentul de față, justificări care să necesite prelungirea arestării preventive. Acesta este punctul nostru de vedere. Ministerul public nu a invocat, deocamdată, elementele noi în acuzare chiar dacă, în acest răstimp au fost audiați martori, în jur de 10 persoane, angajați ai CJ Vaslui. Lucrurile, așa cum au fost ele relatate de acești martori, nu Buzatu în stare de arest, nu confirmă deloc suspiciunea pe care Ministerul Public le-a menționat.

Dar, aici este o chestiune de interpretare. Și eu și procurorul de caz de uităm la același document și, probabil, concluziile pe care le tragem sunt diferite. Rămâne ca judecătorul să analizeze și, în cursul zilei de mâine să apară soluția dacă mandatul se prelungește sau judecătorul să dea o măsură mai ușoară, fie arestul la domiciliu, fie controlul judiciar. Dumitru Buzatu este o fire puternică și are răbdarea necesară pentru că are, ca și mine, încredere în justiție”, spune avocatul lui Dumitru Buzatu.

Sursa foto: https://www.vremeanoua.ro/

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: