Eurostat: România, cel mai semnificativ avans din UE al lucrărilor de construcţii, în august

Sursa foto: pixabay

Lucrările de construcţii s-au majorat, în august, cu 0,2% în Uniunea Europeană şi au scăzut cu 0,1% în zona euro, comparativ cu perioada similară din 2022, iar România este statul membru UE cu cea mai importantă creştere, arată datele publicate miercuri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri anuale ale lucrărilor de construcţii în august au fost în România (19,3%), Slovenia (19%) şi Spania (6,9%), cel mai semnificativ declin fiind în Belgia (minus 6,5%), Finlanda (minus 5,6%) şi Austria (minus 3,1%).

Datele Eurostat arată că în august, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au scăzut cu 1,1% în zona euro şi cu 0,7% în Uniunea Europeană, după ce în iulie se înregistrase un avans de 1% în zona euro şi de 0,8% în UE.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii în august au fost în România (4,7%), Polonia (2,1%) şi Cehia (2%), cele mai semnificative scăderi fiind în Belgia şi Ungaria (ambele cu minus 5%), Germania (minus 2,4%) şi Austria (minus 1,8%).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: