Titus Corlățean: “Ce a făcut Hamas merge profund împotriva intereselor palestinienilor de a avea un stat propriu”

Sursa foto: Facebook

Întreaga lume urmărește cu sufletul la gură evenimentele care au loc în conflictul dintre Israel și Hamas, grupare teroristă care a pus stăpânire pe Fâșia Gaza în 2006 și care a lansat un atac suprinzător, nemaiîntâlnit prin atrocitățile pe care membrii grupării le-au săvârșit pe teritoriul Israelului. De aproape două săptămâni, se așteaptă riposta dură, anunțată, a statului Israel împotriva Hamas printr-o incursiune care să aducă, în final, la instalarea păcii. Dar steagul alb nu se zărește la orizont.

Conform declarațiilor de la cel mai înalt nivel, Statele Unite sunt alături de Israel, dar nici nu vor permite acestui stat să depășească limite care ar însemna o încălcare a regulilor stabilite în dreptul internațional. Alături de Israel este și România, printre alte numeroase state care și-au declarat sprijinul. Dar lumea arabă are modul ei de a se exprima, prin proteste care nu fac decât să inflameze și mai tare conflictul. Iar fanaticii adepți ai mișcării Hamas sau Hezbollah au început să se dedea la acte teroriste în Europa occidentală, unde deja există stări declarate de alertă maximă.

Într-o astfel de situație fără precedent, liderii lumii caută soluții. Le vor găsi? Acesta este doar una dintre temele pe care Gândul le-a discutat, în cadrul unui interviu de la începutul acestei săptămâni cu senatorul PSD Titus Corlățean, președinte al Comisiei de politică externă din Senatul României (n.r. – nu avusese loc masacrul asupra spitalului din Fâșia Gaza, care imprimă azi o tensiune și mai mare între lumea arabă și Israel).

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: