Guvernul limitează comisioanele în cazul tichetelor de masă

Sursa foto: X

Comisionul aplicat comercianților în cazul achiziției de produse alimentare cu tichete de masă, cadou și sociale, inclusiv cele emise prin Programul Sprijin pentru România, va fi de maximum 1%, prevede proiectul de ordonanță de urgență prin care Guvernul va extinde lista de alimente la care adaosul comercial este plafonat, analizat de Profit.ro.

De ce este important: Recent, după ce ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat decizia Gvernului de a permite acordarea tichetelor de masă și sub formă de bani, Executivul, în urma unei întâlniri între premierul Ciolacu și ministrul Boloș, a stabilit că tichetele vor fi acordate doar în forma actuală, fără opțiunea de numerar. Comisioanele percepute însă de firmele care emit și gestionează tichetele vor fi reduse, o condiție solicitată anterior de premierul Ciolacu.

”Bonurile de masă vor rămâne pe tichete, este eliminată opțiunea de numerar, dar, săptâmâna viitoare, Guvernul va limita, prin ordonanță de urgență, comisioanele operatorilor”, precizau atunci, pentru Profit.ro, surse oficiale.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: