Tot mai mulți tați din România aleg concediul de paternitate

Sursa foto: Unsplash

Numărul bărbaților din România care aleg să intre în concediu de creștere a copilului este în creștere, unul dintre motive fiind veniturile familiei.

În ultimii trei ani, au fost cu 20% mai mulți tați care au optat să stea acasă cu bebelușii un an sau doi.

Un astfel de caz este familia Avram. Mama Sarei, care acum are 1 an și 7 luni, este cadru didactic universitar și s-a întors la serviciu la câteva săptămâni după naștere. De fetiță are grijă în cea mai mare parte a timpului tatăl său, Cristi. El și-a luat doi ani de concediu parental, potrivit Știrile PROTV.

”Atunci când îți dezvolți o carieră profesională, știm foarte bine că timpul petrecut acasă este limitat. Drept urmare am vrut să trăiesc aceste emoții: mersul de-a bușilea sau primele vorbe nu doar prin relatarea lor verbală de către soția mea seara când ajungeam acasă de la muncă”, a declarat Cristi Avram.

Potrivit legii, în perioada concediului de creștere a copilului, părintele care optează să stea cu cel mic primește o indemnizație lunară. Valoarea acesteia este de 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni, anterioare nașterii copilului, și are o limită maximă de 8.500 de lei. Mulți părinți țin cont de acest aspect când decid cine să rămână acasă cu copilul.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: