Mesaje din Gaza: Scoateți-ne de aici! Vă rog din tot sufletul, suntem oamenii voștri. Suntem români!

Israel Hamas
Sursa foto: The Times of Israel

Peste 260 de persoane prinse în războiul din Gaza au cetățenie română sau palestiniano-română. Ele fac apeluri disperate către autorități: vă implorăm, scoateți-ne de aici! Europa Liberă prezintă poveștile a două familii de medici.

Vor să plece din regiunea devastată de război. Moartea îi înconjoară la orice pas, în orice moment, și au ajuns la capătul puterilor.

Drama lor e drama tuturor palestinienilor care fug din calea bombelor și care au tot mai puține locuri unde să se adăpostească.

„Noi murim în fiecare moment… noi murim. Zilnic auzim vești rele că a murit câte o rudă, câte o cunoștință, câte un copil. Acum a murit o rusoaică de lângă noi. Noi nu știm din moment în moment dacă mai trăim”.

Mesajul e de la doctorul M., palestinian cu cetățenie română și care locuiește, în mod normal, în România.

Soția sa este româncă, medic de familie. Cei doi au plecat în vizită la rude, în Gaza, iar războiul i-a prins acolo, alături de doi din cei trei copii.

Jurnaliștii Europa Liberă au vorbit prima oară cu ei pe 12 octombrie.

Doctorului îi e teamă în continuare să-și dezvăluie identitatea, dar e amabil, în ciuda situației dramatice pe care o trăiește, alături de familia lui.

Ne-a trimis trei mesaje înregistrate, în care a mulțumit pentru că cineva se interesează de soarta lui și a familiei sale. Prin intermediul nostru, cere ajutor de la autoritățile române. Vrea să plece mai repede din Gaza.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: