Vouchere de 7.000 de euro pentru români. Cine poate beneficia de acest sprijin de la stat 

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Sursă foto: Octav Ganea

Numărul persoanelor cu dizabilităţi înregistrate în România se ridică la aproape 1.000.000 şi constituie grupul „cel mai vulnerabil dintre cei vulnerabili”.

Aproximativ 3.200 de persoane cu dizabilități au primit vouchere pentru echipamentele de asistență, iar în cadrul Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială, se dorește majorarea valorii voucherului de la 5.000 de euro la 7.000 de euro, a anunțat luni Monica-Violeta Solomie, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități (ANPDPD).

Aceasta a precizat că se urmărește și extinderea gamei de tehnologii disponibile, astfel încât acestea să fie accesibile atât copiilor, cât și adulților, inclusiv celor care sunt deja angajați sau se apropie de pensionare.

„Tocmai am încheiat unul dintre proiectele care a vizat angajabilitatea, creşterea angajabilităţii persoanelor cu dizabilităţi. Partea noastră a fost asigurarea tehnologiei asistive, proiect în care aproape 80% dintre indicatori i-am atins. În unele situaţii indicatorii au fost mai mult decât 100% atinşi, în altele mai puţin. Culmea, indicatorul cel mai puţin atins a fost cel al adaptării locului de muncă. Doar cinci angajatori de la nivel naţional au solicitat şi au obţinut finanţare pentru adaptarea locului de muncă, deşi locul de muncă adaptat reprezintă una dintre pârghiile principale pentru menţinerea unui loc de muncă de către persoanele cu dizabilităţi.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL