Iohannis, supărat pe profesorii care continuă greva: Cum îndrăznesc să pună în dificultate examenele naționale?!

Klaus Iohannis/captura Facebook
Klaus Iohannis/captura Facebook

Președintele Klaus Iohannis nu înțelege motivele pentru care profesorii ar continua să protesteze. Șeful statului afirmă că Guvernul a dat sindicatelor tot ce au cerut și există garanții puse pe hârtie. Mai mult, Iohannis îi critică pe greviști că ar pune în pericol viitorul elevilor, scrie digi24.ro.

Greva a durat un pic mult și se pune întrebarea cine negociază pentru dascali, fiindcă liderii de sindicat tot vin și pleacă, dar ei sunt un fel de interfață, cum sunteți voi media. Guvernul sau eu le spun ceva și ei se duc și consultă oamenii.

E foarte greu de imaginat cum se poate să funcționeze o negociere pe această bază. De aceea premierul a hotărât foarte corect să dea această ordonanță indiferent de cum se negociază. De ce? Fiindcă guvernul, coaliția, au înțeles că sunt solicitări legitime și le garantează indiferent de ce se negociază cu acești reprezentanți ai sindicatelor.

Sper să se înțeleagă bine această chestiune la nivelul sistemului și să se întoarcă (profesorii) marți la școală fiindcă nu mai au pentru ce să facă grevă. Pe termen mediu și lung s-a garantat, pe termen scurt  s-au dat creșteri, iar pentru anul 2024 s-a dat în scris prin ordonanță că guvernul se va ține de ce a promis.  Eu cred că mulți dascăli se vor  care oricum au considerat că a fost prea mult se vor întoarce pur și simplu la școală și bine fac.

Cum îndrăznește cineva să pună în dificultate examenele naționale?! O generație întreagă trebuie să dea Bacalaureatul , să meargă la facultăți, e o generație întreagă care trebuie să dea examenul de capacitate. După ce guvernul le-a dat tot ce au cerut, acum de ce sa mai continue greva? Dacă sindicaliștii naționali și județeni nu se înțeleg între ei, dascălii vor înțelege cu siguranță acest semnal”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: