Vrânceanul octogenar care „deschide”, an de an, INDAGRA. Cu ce a venit, astăzi, la târg

indagra

La primele ore ale dimineții din ziua întâi a târgului INDAGRA 2023, printre standurile luxoase cu produse revoluționare, în spațiul imens de la Romexpo, un bătrânel, in costum popular si cu o căciulă îndesată pe cap, se plimbă cu un sac în spate.

Pentru cunoscători, el nu este nimeni altul decât Constantin Crăciun, din Vrancea, o bucurie pentru privitori, care, an de an, se prezintă la INDAGRA și militează pentru țăranul român.

L-am oprit din drumul său printre expozanți și l-am rugat să spună cititorilor PS News, ce mai face? Anul acesta cu cine vrea să se întâlnească? Dacă este bine sănătos?

“La INDAGRA vin în fiecare an. As vrea sa ma vad cu dl ministru Florin Barbu. Anul trecut m-am întâlnit cu Petre Daea și am adus o perie plină cu ciulini că să arăt starea în care a ajuns agricultura românească. Acum am o blană de oaie. Protesteaz față de prețurile foarte mici la lâna de oaie și asta în cazul în care o cumpără cineva”, mărturisește țăranul in timp ce scoate blana dintr-un sac de rafie și o pune pe umăr.

 

“Consider că acest mod de a arunca munca tuturor crescătorilor de ovine se regăseşte în foarte multe gospodării. Statul nu asigură o piaţă de desfacere iar aceşti ţărani munceasc mult, dar munca lor nu poate fi valorificată”, a spus cu tristețe dl. Constantin.

Constantin Crăciun are 82 de ani. Este plin de energie și iubește oamenii. L-am întrebat ce mananca și care este secretul acestei condiții fizice remarcabile.

“Meniul meu este simplu: în fiecare dimineață, pe stomacul gol, beau 50 de ml de țuică, mănânc brânză, ouă, șuncă și ceapă. La prânz, o friptură tăvălită prin niște jar, cu mămăligă și o ciorba și un pahar de tămâioasa românească. Eu, iarna, nu port mănuși, mă pot spala și cu gheață. Sunt sănătos, cresc animale și mă simt bine. Pe mine cocoșul mă scoală dimineața”, a răspuns vranceanul.

Domnul Crăciun a devenit cunoscut, în 2007, după ce la poartă casei sale din Cîmpineanca şi-a montat o firmă pe care a scris „Microfermă Ţăranului Sărac din Uniunea Europeană”.

În urmă cu 4 ani,  Constantin Crăciun, cunoscut şi sub numele de „Ţăranul sărac”, a mers la vot cu un utilaj tras de o oaie, confecţionat chiar de el, pe care l-a denumit „bici-grapă” şi pe care a anunţat că îl va dona europarlamentarilor, pentru a le oferi posibilitatea de a veni mai des printre alegători.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: