STB anunţă bandă unică pentru autobuze între Piaţa Presei şi Piaţa Victoriei

casa presei bucuresti
foto: facebook descopera bucurestiul

Încep lucrările de amenajare pentru un nou traseu cu bandă unică destinat transportului public de la Piaţa Presei la Piaţa Victoriei, a anunţat joi dimineaţa Societatea de Transport Bucureşti (STB).

 

„Avem o veste bună pentru călătorii noştri: STB va circula mai rapid pe relaţia Nord – Centru! Cu suport instituţional din partea Primăriei Capitalei, care a avizat reconfigurarea circulaţiei pe traseul Piaţa Presei – Regele Mihai I – Bd. Kiseleff – Piaţa Victoriei, STB va beneficia de o nouă bandă unică, destinată autobuzelor. Călătoria de la Nord spre Centru se va face rapid – cu ajutorul benzilor unice, confortabil – datorită noilor autobuze electrice pe care le vom introduce în circulaţie, dar şi accesibil – datorită tarifului, precum şi poziţionării staţiilor”, a declarat directorul general al STB, Daniel Istrate.

 

Culoarul unic pentru autobuze începe de la Piaţa Presei şi continuă pe B-dul Regele Mihai I: zona centrală cuprinde trei benzi de circulaţie, două spre Arcul de Triumf (dintre care banda 1 este rezervată transportului public) şi una spre Piaţa Presei, dedicată transportului general. Se va realiza şi o nouă platformă de staţie, pe scuarul de delimitare, la intersecţia cu str. Primo Nebiolo. Pe Şoseaua Kiseleff, din cele patru benzi de circulaţie, banda 1 este rezervată transportului public.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: