UPDATE Război Israel-Hamas. O rachetă a căzut într-un oraş egiptean

Israel Hamas
Sursa foto: The Times of Israel

UPDATE, ORA 08.55

Cinci persoane au fost rănite când o rachetă a căzut în cursul nopţii de joi spre vineri în Taba, un oraş egiptean la graniţa cu Israelul, aflat în război din 7 octombrie cu gruparea palestiniană Hamas în Fâşia Gaza, relatează AFP. Joi, Statele Unite au lansat lovituri împotriva a două unităţi folosite de Gardienii revoluţiei iranieni şi „grupuri afiliate” în estul Siriei, a anunţat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

„În cadrul escaladării actuale din Gaza, o rachetă s-a prăbuşit în Taba, rănind cinci persoane şi distrugând o clădire rezidenţială”, a relatat televiziunea AlQahera News, apropiată de serviciile de informaţii egiptene.

Martori au confirmat pentru AFP că o rachetă a căzut în acest oraş, situat la Marea Roşie şi la nord-est de Sinai, unde se află un punct de frontieră cu Israelul.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Liderii europeni, reuniţi în cadrul unui summit la Bruxelles, şi-au exprimat joi „îngrijorarea” cu privire la deteriorarea situaţiei umanitare în Gaza şi au cerut stabilirea de „coridoare umanitare” şi „pauze” pentru a răspunde nevoilor umanitare, relatează AFP.

„Consiliul European îşi exprimă cea mai profundă îngrijorare cu privire la deteriorarea situaţiei umanitare din Gaza şi solicită accesul umanitar continuu, rapid, sigur şi nestingherit (…) pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie prin toate mijloacele necesare, inclusiv prin coridoare şi pauze pentru nevoi umanitare”, indică textul, fără a detalia sensul exact al acestor „pauze”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: