UPDATE/DNA/ Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, urmărit penal

UPDATE

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de: ŞTEFAN GHEORGHE, primar al mun. Piatra Neamţ, persoană ce controlează postul de televiziune GIGA TV, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid”, potrivit pna.ro


În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Primarul Municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, a fost în cursul zilei de luni  la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a îi fi aduse la cunoștință acuzațiile din dosarul legat de acordarea ilegală a unei licențe de funcționare din partea CNA pentru propria lui televiziune, Giga Tv.

În același dosar, puși sub urmărire penală de către DNA, sunt deputatul PSD, Viorel Hrebenciuc, președintele CNA, Laura Georgescu, dar și Narcisa Iorga, membru al CNA.

”GEORGESCU LAURA – CORINA, preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu”, trasnmit procurorii DNA, prin intermediul unui comunicat de presă.

Hrebenciuc este acuzat de săvârşirea unor infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere, transmit procurorii DNA.

În ceea ce privește persoana Narcisei Iorga, acuzațiile procurorilor sunt următoarele: ”IORGA NARCISA – CLEMENTINA, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A.), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.”

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: