Scenariul lui Bichir privind războiul Rusia – Ucraina: Urmează o nouă etapă

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Istoricul Florian Bichir a spus, într-o ediție specială a emisiunii „De Ce Citim”, la DCNews TV, cum crede că va arăta războiul dintre Ucraina și Rusia în perioada următoare.

‘Până în prezent, civilizația umană trăiește niște clipe admirabile, zic eu, pentru că a fost relativ pace. Pacea este greu de definit de filozofi, de oameni gânditori foarte mari, ca fiind perioada dintre două războaie.

Nu există o definiție a păcii efective. De aceasta apare termenul și o anumită specialitate numită irenologie, care cercetează pacea. Deci, ne dorim pacea de când a apărut omul pe această planetă și se vede clar că este perioada dintre două războaie. Un autor britanic, mare amiral, spunea că dacă vrei pace trebuie să te pregătești de război.’, a spus Florian Bichir.

‘Într-adevăr, conjunctura internațională și a României este foarte complicată. În Ucraina este un război, cu agresiunea Federației Ruse. Este un război care va stagna. Știu că păstrați înregistrările emisiunilor, nu sunt Mama Omida, însă veți vedea că timpul va confirma. Se va intra într-un război înghețat.

Facem o analiză acum la rece, nu de pasiune în care ținem evident cu Ucraina, stat agresat. De ce se va intra într-un război înghețat? Pentru că datele pe care le publică occidentalii și serviciile occidentale confirmă că a eșuat contra-ofensiva ucraineană.’, a spus Bichir.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: