Israelul opreşte o rachetă din Liban, în timp ce Beirutul ia măsuri de precauţie la aeroport

Iron Dome
Sursa foto: Israeli Air Force

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că a oprit o rachetă sol-aer trasă din Liban asupra uneia dintre dronele sale, în timp ce autorităţile libaneze au emis recomandări de precauţie în cazul în care trebuie să evacueze aeroportul din Beirut, pe fondul creşterii tensiunilor la frontieră, informează Reuters.

Armata israeliană şi gruparea Hezbollah susţinută de Iran în Liban au tras una asupra celeilalte zilnic de la începutul conflictului din Gaza în urmă cu trei săptămâni, în cele mai serioase incidente de la frontiera libanezo-israeliană de când cele două părţi au purtat un război în 2006.

În conflictul din 2006, pistele Aeroportului Internaţional Rafic Hariri din Beirut, la marginea de sud a capitalei libaneze, au fost lovite de atacuri aeriene israeliene, împreună cu alte infrastructuri libaneze. Aeroportul a fost închis în acel moment.

Odată cu creşterea din nou a tensiunii, autorităţile libaneze au emis îndrumări de precauţie pentru evacuarea aeroportului şi a instalaţiilor din jur în caz de urgenţă. Dar fără a indica existenţa unei ameninţări iminente la adresa obiectivului.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: