Care este bugetul Guvernului pentru investiţii publice

Premierul Victor Ponta spune că România are la dispoziţie peste trei miliarde de dolari pentru investiţii publice. Bani care vor fi cheltuiţi până la sfârşitul anului.

Declaraţia premierului vine după ce economia României a scăzut pentru două trimestre consecutiv, una dintre principalele cauze fiind, potrivit economiştilor, lipsa investiţiilor publice.

Cred că cei 2% din PIB pe care trebuie să îi cheltuim ca investiții publice până la sfârșitul acestui an înseamnă enorm de mult, peste 3 miliarde de dolari, și că acest capital investit în economie se va răsfrânge asupra intregii dezvoltări”, a spus premierul.

O preocupare deosebită a mediului de afaceri și a întregii guvernări trebuie să fie îndreptată înspre cauzele pentru care investițiile publice pentru care există acoperire bugetară se fac atât de greu. E vorba de proceduri lungi, de o boala românească a contestării. Nu e niciun fel de procedură care să nu fie contestată, e vorba de fuga de responsabilitate a celor care trebuie să ducă aceste proceduri la bun sfârșit”, a adăugat Victor Ponta, informează digi24.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: