Jurnalistul Reuters ucis în Liban a fost „luat la țintă” de direcția frontierei israeliene

Sursa foto: BBC

Jurnalistul Reuters Issam Abdallah a fost ucis la 13 octombrie în sudul Libanului după ce a fost „luat la ţintă” din direcţia frontierei israeliene, a anunţat duminică organizaţia Reporteri fără Frontiere (RSF), într-o anchetă publicată duminică şi citată de Reuters şi France Presse, pe baza constatărilor preliminare.

„Conform analizei balistice efectuate de RSF, tirurile au venit din estul locului unde stăteau jurnaliştii; din direcţia frontierei israeliene”, a declarat RSF.

„Două lovituri în acelaşi loc într-un interval de timp atât de scurt (puţin peste 30 de secunde), din aceeaşi direcţie, indică clar ţintirea precisă”, notează RSF, fără a face responsabilă în mod categoric armata israeliană, scrie AFP, în timp ce Reuters menţionează că raportul RSF nu stabileşte cine a lansat tirurile împotriva jurnaliştilor.

Forţele de Apărare ale Israelului nu au răspuns imediat unei cereri din partea Reuters de a comenta cu privire la constatările RSF. Ele au declarat că nu vizează în mod deliberat jurnalişti şi că investighează incidentul din 13 octombrie.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: