Ministrul Mediului lansează finanțarea sistemelor integrate pentru gestionarea gunoiului de grajd prin PNRR

Mircea Fechet
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Mediului Mircea Fechet a anunţat luni lansarea primei runde de atragere de fonduri pentru finanţarea sistemelor integrate de colectare şi valorificare a gunoiului de grajd, prin PNRR.

”De astăzi, 30 octombrie, ora 12.00, până la data de 31 decembrie 2023, ora 23.59, se desfăşoară prima rundă de atragere de fonduri pentru SUBINVESTIŢIA I2.A-B, Sisteme integrate de colectare şi valorificare a gunoiului de grajd,  finanţată din PNRR. Anunţul a fost făcut de ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet, aflat în vizită de lucru în judeţul Bacău. Prin intermediul acestei investiţii sunt vizate activităţi specifice înfiinţării şi dotării sistemelor integrate de colectare şi valorificare a gunoiului de grajd, precum şi activităţi destinate modernizării sistemelor comunale integrate pentru comunităţile care deţin deja o platformă destinată colectării gunoiului de grajd”, precizează Ministerul Mediului.

„Această investiţie reprezintă un sprijin real pentru a avea un sol mai curat, în zonele unde creştem animale, întrucât pericolul nitraţilor din apele subterane poate fi combătut doar prin finanţări consistente, aşa cum este şi aceasta, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Finanţăm platforme comunale care au o capacitate între 1.500 mc şi 4.000 mc şi o cantitate de gunoi de grajd suportată de la  1.200 de tone la 3.200 tone. Solicitanţii care pot depune cereri de finanţare sunt unităţile administrativ-teritoriale, inclusiv subdiviziunile/sectoarele acestora, organizate la nivel de municipiu, oraş şi comună”, a declarat ministrul mediului, apelor şi pădurilor, Mircea Fechet.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: