Euronext: Grâul pierde 1 euro/t în fața concurenței de la Marea Neagră

export cereale marea neagra
Sursa: Le Marin

Euronext: Concurența cerealelor de la Marea Neagră și ploile din Argentina au dus prețurile în jos

Prețurile grâului și porumbului au continuat să scadă marți, la pe Euronext. Prețurile grâului continuă să fie sub presiunea concurenței internaționale intense din Rusia precum și a unei piețe asigurate de capacitatea Ucrainei de a menține fluxuri semnificative de export.

De asemenea, ploile recente din Argentina au adus beneficii și culturilor de grâu și au îmbunătățit condițiile de semănat de porumb. In SUA, recoltele de porumb progresează într-un ritm rapid. 71% din proiecte sunt finalizate începând cu 29 octombrie, conform Crop Progress-ul săptămânal al USDA, comparativ cu 66% în medie pe cinci ani.

Cotații cereale Euronext

Potrivit Terre-net, Ieri, cu puțin înainte de ora 14:00, grâul Euronext cu scadență în decembrie 2023 a scăzut cu 1 EUR/t, ajungand la pretul de 230,75 EUR/t, iar graul care are contractul in martie 2024 a scăzut tot cu 1 EUR/t, ajungand la 235,50 EUR/t.

Porumbul Euronext pentru livrarea din martie 2024 s-a contractat cu 1 EUR/t, vanzandu-se la 205 EUR/t, iar porumbul cu  termenul din noiembrie 2023 a scăzut cu 2 EUR/t, vanzandu-se la 196 EUR/t.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: