Bănescu: Halloween-ul în România, un prilej de (im)pur divertisment, gustat de cei ce caută distracţia cu lumânarea

Sursa foto: Inquam / Octav Ganea

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, vorbeşte, într-o postare pe Facebook, despre Halloween-ul în România ca „divertisment (im)pur gustat de cei ce caută distracţia cu lumânarea”, explicând că în creştinism „cultul morţilor presupune rugăciune, nu o veselă mascaradă menită să pună pe fugă spiritele rele”.

Reprezentanul Bisericii mai spune că Halloween-ul nu este o temă care să zguduie Biserica, în pofida impresiei celor ușor impresionabili. „Cultul morţilor în creştinism presupune rugăciunea pentru sufletele acestora, nu o veselă mascaradă menită să pună pe fugă spiritele rele. Acestea sunt ţinute la distanţă prin credinţa în Hristos, post şi rugăciune. Halloween – încă un prilej de joacă puerilă în «societatea spectacolului» inundată de «cultura divertismentului».

Nu chiar una de cea mai bună calitate”, spune acesta, amintind că „creştinismul e sobru, nu sumbru, vitalist, nu morbid, interesat de adevăr, nu de mituri, preocupat de schimbarea/ îndreptarea lăuntrică a omului spre eliberarea acestuia din zona de arest a patimilor, de libertatea reală, de frumuseţea morală.

Aceea care va salva lumea…” în România, „Halloween-ul este un prilej de (im)pur divertisment, gustat de cei ce caută distracţia cu lumânarea, adică aproape cu orice preţ”, mai scrie Bănescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: